FREDRIK BERGGREN MILSBO

Fredrik stuntkör MC på vita duken

En Borlängebo medverkar i actionfilmen The Expendables 3. Motocrossproffset Fredrik Berggren gör flera stuntscener med motorcykel i filmen.

– Det var en häftig upplevelse, säger han.

I fjol bytte Fredrik Berggren hemmet i Milsbo mot Bulgarien och inspelningarna av The Expendables 3, med stornamn som Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson och Dolph Lundgren.

– Jag känner en kille som jobbar i Dubai och han fick en förfrågan från produktionsbolaget i USA om han visste någon som kunde göra tricks på motorcykel till den här filmen. Han tipsade om mig och jag tackade ja direkt, berättar Fredrik Berggren.

Mellan augusti och oktober i fjol, när inspelningarna pågick, bodde Fredrik Berggren med det övriga filmteamet på ett hotell i Sofia, Bulgarien.

– I början var det mest ”Wow” när man såg de kända skådespelarna, men efter ett tag så började vi att hälsa på varandra. Jag träffade Jason Statham och Sylvester Stallone rätt mycket i gymmet, speciellt Stallone gillade att tillbringa mycket tid där. Och så pratade jag mycket med Dolph Lundgren som var väldigt rolig och trevlig, säger Fredrik Berggren.

Hans tidigare erfarenheter av film har bestått av ett flertal extremsportfilmer.

– Jag har tävlat i motocross sedan jag var 13 år och har varit freestylemotocrossproffs sedan 2005. Men det här är första gången som jag är med i en spelfilm. Filmteamet förklarade vad de ville att jag skulle utföra för slags hopp och jag fick förklara vad jag behövde för att kunna göra det. Jag fick möjlighet att prova en massa häftiga saker, bland annat att göra ett jättehopp 30 meter upp i luften, säger Fredrik Berggren.

Fick du risktillägg?

– Det kan man nästan säga. Jag hade en fast lön och sedan fick jag en slags bonus för varje trick som jag gjorde. Men jag fick inte göra några krascher eller så, med tanke på skaderisken. Krascherna sköttes av riktiga stuntmän, säger Fredrik Berggren.

Filmen har premiär på onsdagskvällen. Fredrik Berggren och hans motorcykel är på plats på Biopalatset i Borlänge efter klockan 18.00 för att berätta om sin medverkan i filmen.

– Och sedan ska jag se filmen också. Jag vet inte ens om jag kommer att synas i bild, men jag är med i flera sekvenser i trailern så då borde jag vara med lite i själva filmen också. Fast man ser ju aldrig mitt nylle, säger Fredrik Berggren.

Om du skulle få frågan att vara med i en uppföljare, vad skulle du svara då?

– Ja, utan tvekan. Det var en riktigt häftig upplevelse att få vara med. Man har fått lite blodad tand av detta och vi får se om det ramlar in några fler erbjudanden nu.

Pär Sönnert

023-936 39par.sonnert@dt.se

  • Fredrik Berggren

Ålder: 36 år.

Bor: I Milsbo, i östra utkanten av Borlänge kommun.

Familj: Sonen Dexter, 4 år.

Yrke: Freestylemotocrossproffs sedan 2005.

Intressen: Att åka motorcykel, träna crossfit och äta god mat. Sedan är jag intresserad av personlig utveckling också.

Aktuell: Medverkar som stuntmotorcykelförare i actionfilmen ”The Expendables 3”, som har premiär på onsdagskvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s