Bredband i Milsbo??

Från Mittmedia

Frida Danielsson 0243-64400

frida.danielsson@mittmedia.se

dt2

dt3

Den första september tar Borlänge Energi över driften av ADSL-stationerna i Dalsjö, Milsbo och Baggbo. ADSL är den vanligaste tekniken som används för att få internetuppkoppling via telefonjacket.

När Quadracom och Telia, som driver stationerna i dag, beslutade sig för att stänga ner stationerna bestämde sig Borlänge Energi för att fortsätta leverera internet via stationerna.

– Vi vill självklart göra det som är bäst för borlängeborna genom att ge dem en vettig uppkoppling, säger Jan-Erik Lindroth, chef för Stadsnätet på Borlänge Energi.

Han berättar att det bara finns dåligt mobilt bredband i dessa ytterområden. De berörda riskerade alltså att stå utan bra uppkoppling om stationerna stängts ner. Borlänge Energi kommer uppgradera ADSL-stationerna. Det ger förhoppningsvis bättre och snabbare internet. Rent ekonomiskt tror Jan-Erik Lindroth att satsningen kommer gå plus minus noll.

– Fibernätet är egentligen bäst, med det kommer ta lång tid innan det byggs ut till Borlänges ytterområden. ADSL är en bra lösning under tiden, säger Jan-Erik Lindroth.

Erik Lindroth.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s