Denices dressyrcenter

Från Mittmedia

7

1

2

3

Att Denice Hedberg på något sätt skulle komma att arbeta med hästar och hästsport var knappast någon större skräll. Hon blev hästfrälst redan som 3-åring och intresset har därefter bara växt.

– Det har blivit mer och mer och nu driver jag ett eget stall och tävlar även i dressyr, berättar Denice som är uppväxt i Floda by utanför Borlänge men som numera bor i direkt anslutning till den hyrda stall- och ridanläggningen i Milsbo, Denices Dressyrcenter.

– Det är ett inackorderingsstall med i dag plats för nio hästar. Till hösten ska jag dock utöka så jag kan ta emot fler hästar och då ska jag även kunna erbjuda lösdrift, berättar Denice som beskriver inackorderingsstallet som ”en dröm som går i uppfyllelse”.

– Men så är det. Det här är ett mål jag kämpat länge för att nå och även om jag aldrig kan ta semester eller sovmorgon är det verkligen dröm.

Arbetsdagarna kan ibland också bli rejält långa.

– Det kan hända att jag kliver upp fyra på morgonen och sedan jobbar till efter midnatt. Det går på ren vilja många gånger, men inom hästsporten kan man inte göra något halvhjärtat. Inget är gratis är i livet och man måste jobba för att nå dit man vill, slår Denice fast.

Många hästägare har redan också upptäckt Denices stall som är fullbokat och dessutom med kölista till framtida lediga stallplatser.

– Det tog mindre än en dag att fylla stallplatserna och har dessutom flera på kö, så nog finns det intresse allt. Milsbo ligger ju också riktigt bra till med närhet till såväl Borlänge som Falun.

Även om Denice nu har nått ett mål i livet finns en tråkigare baksida då hon lider av en skelettsjukdom som gör att hon lever med kronisk smärta dygnet runt.

– Det är tufft många gånger, men allt går med rätt vilja. Men utan hästarna vet jag inte om jag hade orkat, säger hon.

Samtidigt är Denice inte den som tycker synd om sig själv. I stället har hon i sitt hjärta plats för sina medmänniskor. Något som inte minst märks i stallets policy.

– Här tolereras ingen mobbing över huvud taget. Det är jag helt emot och tanken med stallet här är att vi alla ska peppa och hjälpa varandra, oavsett vilken erfarenhet man har.

Denice tävlar även i dressyr och har på den punkten stöd av landslagsryttaren Kerstin Ahlgren från Falun som är hennes huvudtränare.

– Det är väl först nu som tävlandet börjar på allvar. Dels tack vare Kerstins hjälp, dels tack vare att jag har Princeton, en härlig halvblodsvalack jag ridit in själv. Kerstin har ju enormt stor erfarenhet och den får jag stor nytta av inför kommande GP-tävlingar.

Denice har också beslutat att samtliga eventuella vinstpengar ska skänkas till Cancerfonden.

– Huvudsyftet med att tävla är att dra in pengar till cancerforskningen. Jag har många vänner och bekanta som drabbats och på det här sättet vill jag hjälpa till att försöka göra skillnad.

– För mig är meningen med livet är att hjälpa andra människor, och kan jag samtidigt göra det jag älskar mest här i världen så kan det inte bli mycket bättre. Jag vet vad jag vill och har gjort en tidig yrkessatsning jag kämpar för varje dag och det är just det som gör det hela så roligt.

Olof Schääf

0243-644 07olof.schaaf@mittmedia.se

6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s