Rösåsen del 2

milsbobloggenSkapad av Leif Gustafsson fre, september 06, 2013 18:19:39
Jan Juhlin svarar:

Hej!
Jag har också varit upp till tornet ett flertal gånger i sommar och man ser ju att det blir värre för varje gång man är upp. Finns det någon bra anledning till att bommen nere vid parkeringen är borta, tror att det är för lätt att ta sig upp dit som det är nu, man kan i princip åka med en vanlig person bil.
Det skulle ju vara synd om tornet försvann.
Jan Julin
Dalviksberg

 

Kommentar:

Skapad av Torsten Venngren sön, september 08, 2013 14:43:44

Hej

Jag håller med er om det ni skrivit om tornet på Rösåsen och tänkte ge en kort förklaring till Jan Julins fråga om bomen (kedjan) vid parkeringen.

Den sattes upp utan förfrågan eller tillstånd från markägaren men fick vara kvar då syftet var att slippa skadegörelse vid tornet och markägarna ändå kunde hämta sitt virke på sina skiften.

Efter några år kom det upp lås på kedjan sedan flera lås och en vinter skulle jag hämta vindfällen i min skog.

Det tog mig tre dagar och ett löfte om polisanmälan om inte låset var borttaget följande dag kl. 10 på förmidagen, med några minuter till godo kommer en från Borlånge komun och låste upp trots att de dagen innan sagt att de inte hade någon nyckel.

Han fick då på plats lova att innan låset sattes tillbaka skulle alla som hade nytjanderätt till vägen ha var sin nyckel till låset.

Efter någon vecka hade en nyckel lämnats hos mig och jag förutsatte då att övriga också hade fått sina nycklar men som senare visade sig inte var fallet.

Nästa vinter var det åter dags att hämta vindfällen igen så jag tar med nyckeln jag fåttt men då var låset utbytt så nyckeln passade inte, problemet löste jag den här gången på ett par minuter genom att dra bort kedja och stolpe.

Förstörelsen vid tornet har pågått hela tiden år efter år vare sig det funnits vägbom eller inte så den är inte orsaken till skadegörelsen vad jag kan se, enda skilnaden som jag ser är att ingen har städat vilket tidigare utfördes av radioamatörerna och Vi Unga ännu tidigare.

Jag hoppas härmed att Jan fått svar på sin fråga.

Mvh

Torsten Venngren

Milsbo

Skapad av Bengt Norling fre, september 06, 2013 19:30:00

PS: Motorcykelspåret går tvärs igenom biotopskyddat område intill ledningsgatan. Lite olämpligt… DS.

Skapad av Bengt Norling fre, september 06, 2013 19:27:59

Vi har träffat på motorcyklar på platån och i skogen ett flertal gånger. Unga killar med crosshojar, de tar sig upp via ledningsgatan tillochmed. Jag säger inte att det är de som skräpar ner och förstör, men det går bra att åka upp trots bom…
Jag har aldrig förstått vem som är ansvarig för tornet och stugan, det vore bra att veta om man vill organisera en räddningsauktion!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s